Rabarberfromage

Det er rigtigt forår når rabarberne er klar i haven. Jeg elsker smagen af rabarber og især den her rabarberfromage, som jeg lavede forleden. 

Fromage er i det hele taget en virkelig lækker dessert. Lidt tung og slet ikke sund, men det smager fantastisk, både som citronfromage, kirsebærfromage og Baileys-fromage. Men rabarberfromage er vist min nye yndlings!

xoxo Malene

Rabarberfromage

Rabarberfromage

Opskriften her passer til 6 personer, når den skal laves til gæster. Når vi bare er os selv, 2 voksne og 2 børn, fordeler jeg for det meste i 8 glas, så har vi dessert til 2 dage.

  • Forberedelse20 min
  • Tilberedningstid10 min
  • Samlet tid30 min
  • Antal6 glas
  • Antal pers.6

Ingredienser

  • 3 blade husblas
  • 250 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 2 spsk vand
  • 1 æggehvide
  • 25 g flormelis
  • 1 dl piskefløde

Pynt

  • Hakkede mandler
  • Hakket hvid chokolade
  • Sukkerkugler

Sådan gør du

1

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Skær rabarber i mindre stykker og kog dem sammen med vand og sukker i ca. 10 minutter eller indtil de er møre.

Tag gryden af varmen og kom husblassen i. Rør indtil det er smeltet. 

Blend med en stavblender og sæt blandingen på køl en times tid. 

Pisk æggehvide og flormelis stift og vend det i rabarbersaften.

Pisk fløden let og vend også den i rabarbersaften. 

Hæld fromagen i en skål eller fordel i portionsglas eller -skåle.

Sæt på køl i mindst 4 timer.

Servering

2

Top fromagen med hakkede mandler, hakket hvid chokolade og sukkerkugler.

Hvis du kan lide fromage, vil du helt sikkert blive vild med denne Baileys fromage

Helt op til Månen på sociale medier

Helt op til Månen på sociale medier

Jeg er så glad for, at du har besøgt mig her på heltoptilmånen.dk og jeg håber du har fundet præcis det du søgte efter. Hvis jeg kan hjælpe med noget i forhold til opskriften eller du bare gerne vil dele en kommentar, så skriv endelig herunder.

Jeg vil gerne inspirere til lækker mad i børnefamilier og du er meget velkommen til at følge med på Instagram @mad_til_familien hvor jeg deler mine opskrifter.

På Facebook kan du finde mig på Helt op til månen – og hvis du også nyder at laver mad sammen med dine børn, er du meget velkommen i min gruppe Børnenes Maddag.

Og så er jeg selvfølgelig og på Pinterest, hvor jeg udover en masse skønne opskrifter, også deler inspiration til rejser, højtider, DIY.

Rabarberfromage

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen