Ramsløgpesto

Jeg har hørt så meget om ramsløg de seneste par år, men det er først nu jeg selv prøver det. Og det smager jo fantastisk. Ihvertfald som ramsløgpesto.

Ramsløg kan findes i de fleste supermarkeder, men de er også i massevis i naturen her om foråret. Bare pas på, hvis du selv går på ramsløgrov, at du får fat i de rigtige blade. De ligner nemlig liljekonvaller til forveksling.

Ramsløg hedder ‘wild garlic’ på engelsk. Jeg synes dog ikke de har udpræget hvidløgssmag. Jeg har derfor tilsat ekstra hvidløg til denne ultranemme opskrift på ramsløgpesto. Det kan selvfølgelig undlades.

Prøv også: Min opskrift på basilikumpesto

xoxo Malene

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto er en ret populær pesto og bruges lige som andre pestoer som dip, i varme retter og i bagværk. 

  • Forberedelse10 min
  • Antalca. 2 dl
  • KØKKEN
    • Dansk
  • VELEGNET SOM

Ingredienser

  • 1 bundt ramsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl peanuts
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

1

Vask og riv ramløgene i mindre stykker. 

Kom det i en blender sammen med hvidløg, peanuts, parmesan og olie.

Blend indtil ønsket konsistens. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis du vil have pestoen mere flydende.

Smag til med salt.

Tip

2

Ramsløgpesto kan sagtens blendes med stavblender. 

Kom ingredienserne i et højt glas og stik stavblenderen i.

Ramsløgene kan sagtens udskiftes med basilikum eller andre krydderurter i denne opskrift.

Ramsløgpesto

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

2 kommentarer til “Ramsløgpesto”

  1. Pingback: Lækre Pestosnurrer med ramsløg - Helt op til månen

  2. Pingback: Kyllingefilet med ramsløg og mozzarella - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen