Risalamande cheesecake – en skøn julekage

Mums en lækker kage jeg fik lavet af nogle risengrødsrester. Risalamande cheesecake kunne sagtens være et alternativ til desserten juleaften, hvis man ønsker det en lille smule anderledes end ellers. Mandlen puttes bare hel i.

Risalamande-kagen laves nemmest i en springform. Jeg lavede den i en hjerteformet silikoneform, fordi jeg havde en idé om at den dybrøde kirsebærgelé ville se smuk ud i hjerteform. Hvilket den i den grad også gjorde. Men jeg var lidt nervøs for om jeg kunne få lirket kagen ud af formen uden at bunden ville krakelere. Det gik heldigvis rigtig godt.

Vild med cheesecakes? Prøv nogle af disse favoritter:
Baileys cheesecake
Oreo cheesecake
Rabarber cheesecake

xoxo Malene

Risalamande cheesecake – en skøn julekage

Risalamande cheesecake

Du skal bruge ca. en halv time arbejdstid på denne risalamande cheesecake og så er der i alt mindst 6 timers hviletid. Du kan med fordel lave den dagen før den skal serveres.

  • Forberedelse5 min
  • Tilberedningstid30 min
  • Samlet tid35 min
  • Antal pers.8

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 g Digestive
  • 100 g smør
  • 1 tsk kanel

Risalamandefyld

  • 300 g risengrød
  • 4 spsk rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 100 g mandler
  • Revet skal af 1/2 citron
  • 3 blade husblas

Kirsebærgelé

  • 500 g kirsebærsovs uden bær
  • 2 tsk gelatine (Kan erstattes med husblas)

Sådan gør du

Kiksebund

1

Smelt smørret ved svag varme.

Knus kiksene helt fint og bland dem med smørret

Tryk massen godt ned i formen.

Drys med kanel

Risalamandefyld

2

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Hæld kogende vand over mandlerne og sæt dem til side.

Bland sukker, kornene fra vaniljestangen, risengrød, citronskal og flødeost sammen.

Pisk fløden til en flødeskum og vend den forsigtigt i risengrøden.

Smut mandlerne og hak dem.

Put halvdelen i risalamanden og gem resten til pynt.

Vrid husblassen fri for vand og smelt den over et vandbad.

Rør husblassen i risalamanden. Start med at røre et par spsk af risalamanden i husblassen for at afkøle den til samme temperatur.

Hæld blandingen ovenpå kiksebunden og glat den ud.

Stilles på køl i ca. 1 time.

Kirsebærgelé

3

Si kirsebærsovsen og lun den i en gryde sammen med gelatine.

Afkøl blandingen helt.

Fordel den forsigtigt over den kolde kage og stil på køl mindst 5 timer – og gerne natten over.

Pyntes med hakkede smuttede mandler og små sølvkugler.

Risalamande cheesecake

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

10 kommentarer til “Risalamande cheesecake – en skøn julekage”

  1. Jeg har forsøgt mig med denne kage og glæder mig til at sætte tænderne i den MEN der står intet om hvad jeg skal gøre med citronskallen?‍♀️

    1. Det lyder dejligt Helle. Jeg håber du kan lide den Beklager med citronskallen. Det var vist lige faldet ud. Jeg har rettet opskriften til

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen