Mine børn går i en børnehave, som har det mest fantastiske køkken. Der er fokus på madmodige børn og de to kokke går til opgaven med højt humør og inddrager børnene i madlavningen. De stiller sig ofte op i fællesrummet, når der skal laves lidt mere specielt mad, så børnene kan kigge med og høre dem fortælle om maden. Børnehavens madplan ligner ofte et menukort fra en restaurant.

Bagte spidskål

Det er helt sikkert deres fortjeneste, at mine børn spiser som de gør. Jeg er endnu ikke stødt på noget, som de virkeligt ikke kan lide og de er ikke bange for at smage noget nyt. Evas livretter er fx muslinger og lam. Noget som hun ikke ville have været præsenteret for herhjemme, fordi hendes mor er knap så madmodig.

En af de ting, som jeg ikke havde forestillet mig var et hit hos børn, men som jeg hørte fra børnehaven at de begge havde spist lystigt af, er bagte spidskål. Og det er heldigt, for det er jeg også selv vild med, så det får vi ofte herhjemme.

Bagte spidskål

Sådan laver du bagte spidskål

Fjern de yderste blade og skyl kålen.

Skær i kvarte og læg dem i et ildfast fad.

Dryp/pensl med hvidløgolie og strø lidt salt over.

Hæld lidt boullion ved.

Drys revet ost, fx parmesan eller mozarella over sæt dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.