Vi har stor tradition for at spise kartofler som tilbehør i Danmark. De skønne rodfrugter kan tilberedes på utallige måder. Smørbagte kartofler er en af favoritterne hjemme hos os.
Denne version med hvidløg og timian er så lækker og passer perfekt sammen med en god bøf, eller en steg. Og det bedste er, at det kræver minimal forberedelse, så kartoflerne kan passe sig selv i ovnen eller grillen, mens du forbereder resten af menuen eller hygger om dine gæster.
Prøv også: Loaded potato skins som velkomstsnack.
xoxo Malene
Smørbagte kartofler

De smørbagte kartofler kan også sagtens laves på grillen til sommer.
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid45 min
- Samlet tid55 min
- Antal pers.4
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- 600 g små kartofler
- 100 g smør
- 1/2 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- Timian
Sådan gør du
Vask kartoflerne og læg dem i en foliebakke.
Vend med olivenolie, presset hvidløg og timian og top med smørklatter.
Bages i ovnen i ca. 45 minutter ved 180 grader. Bagetiden afhænger af kartoflernes størrelse og sort.

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Helt op til Månen på sociale medier
Jeg er så glad for, at du har besøgt mig her på heltoptilmånen.dk og jeg håber du har fundet præcis det du søgte efter. Hvis jeg kan hjælpe med noget i forhold til opskriften eller du bare gerne vil dele en kommentar, så skriv endelig herunder.
Jeg vil gerne inspirere til lækker mad i børnefamilier og du er meget velkommen til at følge med på Instagram @mad_til_familien hvor jeg deler mine opskrifter.
På Facebook kan du finde mig på Helt op til månen – og hvis du også nyder at laver mad sammen med dine børn, er du meget velkommen i min gruppe Børnenes Maddag.
Og så er jeg selvfølgelig og på Pinterest, hvor jeg udover en masse skønne opskrifter, også deler inspiration til rejser, højtider, DIY.