Tiramisu

Tiramisu er en af mine yndlingsdesserter og for mig er det smagen af ferie. Af en eller anden grund får vi det mest, når vi er ude at rejse. Der er bare noget helt specielt over at sidde i Rom og spise Italiens helt egen dessert, ik? Det er overhovedet ikke tit det er sket for mig, men jeg drømmer om det, når jeg tager en bid af den skønne tiramisu.

Tiramisu er så nem at lave selv og smager mindst lige så godt som på restauranter, men af en eller anden årsag får jeg ikke lavet det ret tit. Når jeg endelig gør er det et stort hit, både hos gæster og når det bare er Nat og mig. Pigerne er ikke så begejstrede, men det er ok. Det er vist de færreste børn, der bryder sig om smagen af kaffe

xoxo Malene

Tiramisu

Tiramisu kan med fordel laves dagen inden den skal serveres. Den bliver kun bedre af at have god tid til at sætte sig.

  • Forberedelse10 min
  • Tilberedningstid10 min
  • Samlet tid20 min
  • Antal pers.8
  • KØKKEN
    • italiensk
  • VELEGNET SOM

Ingredienser

  • 2-3 dl stærk kold kaffe
  • 1 pakke ladyfingers
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 1 bæger pasteuriseret æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk kakaopulver

Sådan gør du

1

Start med at lave en kop stærk kaffe og lav mascarponecremen mens kaffen køler af.

Pisk æggehviderne stive. Æggehviderne skal være så stive at du kan vende skålen på hovedet uden indholdet falder ud.

Pisk sukker og æggeblomme sammen i en anden skål. Det skal være helt hvidt og luftigt.

Tilsæt mascarpone og pisk igen.

Vend de stive æggehvider forsigtigt i.

Giv halvdelen af ladyfingrene et hurtigt dyp i kaffen og læg dem i et enkelt lag i et dybt fad. Ladyfingrene suger væske ret hurtigt og de skal ikke være gennemblødte af kaffen.

Fordel halvdelen af mascarponecremen over ladyfingrene.

Lav et lag mere af kaffedyppede ladyfingre og mascarponecreme.

Sæt din tiramisu på køl i mindst 4 timer.

Drys med kakaopulver gennem en sigte inden servering.

Tiramisu

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen