Vitello tonnato, oksekød med tunsovs

Vitello tonnato er en italiensk ret, som egentlig består af tynde skiver kalvekød med tunsovs og kapers til. Jeg laver det dog lige så tit med oksekød. Og det smager fantastisk. 

Første gang jeg stødte på retten, syntes jeg at kombinationen af kød og fisk var en anelse alternativ, men jeg måtte hurtigt indse at de to ingredienser går ret godt i spænd. Når vi får roastbeef, culottesteg eller lignende hjemme hos os, så laver jeg altid rigeligt og håber, at der er nok til at lave en gang vitello tonnato dagen efter. Kødet skal nemlig være tilberedt og koldt, så det passer perfekt med rester.

Tip! Tunsovsen udgør en fremragende dressing til pastasalat dagen efter, hvis der skulle være mere tilbage.

Vild med italiensk? Prøv en caprese pastasalat med hjemmelavet balsamicoglaze til frokost

xoxo Malene

Vitello tonnato, oksekød med tunsovs

Vitello Tonnato

Italiensk vitello tonnato er perfekt som forret med resterne fra gårsdagens okse- eller kalvesteg toppet med cremet tunsovs og kapers.

  • Forberedelse5 min
  • Tilberedningstid10 min
  • Samlet tid15 min
  • Antal pers.4
  • KØKKEN
    • Italiensk
  • VELEGNET SOM
    • Frokost eller forret

Ingredienser

  • 500 g roastbeef
  • 1 ds tun i vand
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk kapers
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Pynt

  • Citronskiver
  • Kapers

Sådan gør du

1

Skær kødet i tynde skiver og anret det på et fad.

Hæld vandet fra tunen og blend det med creme fraiche, mayonnaise og kapers.

Smag til med citronsaft og salt og peber. 

Hæld lidt af sovsen over kødet og server resten i en skål ved siden af.

Pynt med citronskiver og kapers. 

Server med lækkert brød ved siden af. Fx et lækkert hjemmebagt hvidløgsflute.

Vitello tonnato

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen