Denne aspargestærte er meget let, men kan godt strækkes til 4 personer med en god salat eller et stykke kød som tilbehør.
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid45 min
- Samlet tid55 min
- Antal pers.2-4
Ingredienser
- 1 pk butterdej
- 1 bundt grønne asparges
- 2 æg
- 2 dl fløde
- 75 g revet parmesan
Sådan gør du
1
Rul butterdejen ud og læg den i et smurt tærtefad.
Prik huller i bunden med en gaffel, for et forhindre at dejen hæver, og bag den ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Knæk det seje stykker af bunden af aspargesene og skyl grundigt.
Skær toppene, plus en centimeter, af og læg til side.
Skær resten af aspargesene i mindre stykker og kom dem i en blender sammen med æg, fløde og parmesan.
Hæld fyldet i den bagte tærtebund.
Skær aspargeshovederne over på langs og fordel dem på tærten.
Bages ved 180 grader i 35 minutter
Servering
2
Drys evt. lidt purløg på toppen inden servering