Loaded potato skins

Hvis du har været i USA, har du måske opdaget, at restauranter ofte har ‘potato skins’ – altså kartoffelskræl – på menukortet. Det lød lidt for underligt for mig, første gang jeg var i USA for 10 år siden. Men Nat overbeviste mig om, at det altså var lækkert nok, så jeg prøvede selvfølgelig. 

Mums, hvor var det godt! Potato skins er selvfølgelig ikke bare en skål skræl fra de kartofler kokken lige har skrællet ude i køkkenet. (Sådan lød det inde i mit hovede.) Det er udhulede bagte kartofler, fyldt (loaded) med smeltet ost og bacon. Og det smager fantastisk. 

I USA er det de dybstegte potato skins, som spises som forret på restauranter og som snack under en football kamp. Herhjemme bager jeg dem i stedet for. De bliver lige så lækre sprøde. Og smager lige så godt. Faktisk bedre, hvis jeg selv skal sige det.

xoxo Malene

Loaded potato skins

Potato skins

Potato skins er perfekt som en lille appetizer, når man har gæster til spisning. Server dem inden I går til bords. De kan sagtens spises stående.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid1 hr
  • Samlet tid1 hr 15 min
  • Antal pers.6

Ingredienser

  • 10 kartofler i mellemstørrelse
  • 25 g smør
  • Lidt olie
  • 200 g bacon i tern, stegte
  • 150 g revet cheddar

Sådan gør du

1

Vask kartoflerne grundigt og smør dem ind i olie.

Prik huller i siden af kartoflerne hele vejen rundt med en gaffel.

Bag kartoflerne i 50 minutter ved 200 grader. 

Lad dem køle lidt af. 

Halver kartoflerne langs gaffelhullerne og fjern indmaden. Der må gerne være omkring en halv centimeter kartoffel tilbage.

Smør kartoflerne på begge sider med smeltet smør.

Læg dem med skrælsiden op og bag dem i 5 minutter ved 225 grader.

Vend kartoflerne og bag igen ca. 5 minutter.

Fordel stegte bacontern og revet cheddar i kartoflerne og bag et par minutter mere til osten er smeltet.

Servering

2

Serveres med creme fraiche

Potato skins med bacon og cheddar ost

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen