Luciabrød
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid1 hr 30 min
- Samlet tid1 hr 40 min
- Antal16 stk
Ingredienser
- 50 g smør
- 2,5 dl mælk
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 0,5 g safran
- 1 æg
- 1 nip salt
- 450 g hvedemel
- 32 jumborosiner
- Æg til pensling
Sådan gør du
1
Hæld mælk i en skål. ‘Smelt smørret i en lille gryde og hæld det i mælken.
Rør gæren i til det er opløst.
Tilsæt sukker, safran, æg og salt.
Ælt mel i lidt ad gangen til dejen er glat og smidig.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.
Del dejen i 16 lige store stykker og rul hvert stykke til en pølse, som du former som et ‘S’.
Tryk en rosin ned i hver ende.
Lad luciabrøddene hæve på bageplade med bagepapir i 30 minutter.
Pensl med æg.
Bages ved 25 grader i 15 minutter.