Rabarbersorbet

Den fine rabarbersorbet vakte lige så stor begejstring for farven, som den gjorde for smagen herhjemme. Med to piger i den lyserøde alder, kan man få dem til at spise hvad som helst, hvis farven er rigtig. Det er den dog sjældent helt naturligt. Men med rabarber rammes farven rigtigt uden nogen tilsætninger.

Jeg lavede rabarbersorbet en eftermiddag i weekenden, hvor vi havde været ude og nyde det gode vejr lige fra morgenstunden. Nat og jeg ordnede have og pigerne havde travlt med dukkelege og trampolinhop. En lille pause i solen på terrassen med lækker rabarbersorbet var lige hvad vi trængte til.

Prøv også: min opskrift på lækker hjemmelavet rabarbersaft

xoxo Malene

Rabarbersorbet

Rabarbersorbet

Rabarbersorbet i smuk lyserød, som er perfekt sød og syrlig i smagen. Rabarbersorbet kan laves både med og uden ismaskine.

  • Forberedelse20 min
  • Tilberedningstid40 min
  • Samlet tid1 hr
  • Antal1 liter

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 2,5 dl vand

Sådan gør du

1

Rens rabarberstænglerne og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en gryde med vand og kog dem i ca. 10 minutter. 

Si saften fra gennem si med et rent klæde i. 

Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og den flækkede vaniljestang.

Varm ved svag varme indtil sukkeret er opløst. 

Hæld saften i en ren skål eller kande og sæt den på køl. 

Når den er kølet af, fjernes vaniljestangen og saften køres på ismaskine i 40 minutter. 

Isen kan spises med det samme eller gemmes til senere i fryseren.

Tip

2

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du hælde saften i en bøtte og sætte den i fryseren. Der skal røres i isen ca. hver halve time indtil isen har den rette konsistens.

Hvis du kan lide rabarber, skal du helt sikkert prøve min rabarbercheesecake med en bund af mandler og hvid chokolade 

Rabarbersorbet

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen