Steaksalat er helt genialt, hvis man lige har en bøf eller to til overs fra en grillaften. Det er absolut en af mine yndlingssalater.

Steaksalat

Der ligger en bestemt restaurant i nærheden af mine svigerforældre i USA, hvor jeg bestiller steaksalat hver gang vi er der. Den er SÅ lækker og enkel, og det den, jeg har forsøgt at efterligne her.

Sådan laver du steaksalat

1-2 bøffer af godt kød, stegt medium og skåret i skiver.

2 hjertesalathoveder revet i mindre stykker

3 avokadoer skåret i tern

1 bøtte bøffelmozarella

Tomater (så mange man har lyst til) skåret i halve

Bland det hele sammen og top med parmesanflager, blue cheese-dressing, ranchdressing eller italiensk olie-eddikedressing.

Steaksalat

Denne gang fik vi boller med tomatpesto og oregano til. Mums de er gode! Jeg brugte samme opskrift som pizzabollerne og tilsatte 100 g tomatpesto og 2 spsk. tørret oregano. Der blev 10 store boller ud af den opskrift.

Pesto-oregano-boller

Du skal bruge:

6 dl lunken vand
25 g gær
2 tsk salt
100 g tomatpesto
2 spsk. tørret oregano
100 g durummel
100 g grahamsmel
ca. 700 g Tipo 00 mel (Eller almindelig hvedemel)

Sådan gør du:

Hæld ca. 1 dl vand i en stor skål og rør gæren ud i vandet.

Tilsæt resten af vandet, sammen med salt, oregano og pesto.

Tilsæt durummel og grahamsmel og rør godt rundt.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt indtil dejen er elastisk og ikke længere hænger fast på hænderne. Gem lidt af melet til du skal forme bollerne.

Sæt dejen til hævning et lunt sted med et rent klæde over i mindst en time, men gerne længere.

Ælt dejen igennem efter hævning og form 10 boller, som lægges på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med vand og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.

Malene

1 comment on “Steaksalat med tomatpesto-oregano-boller”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.