Tunsalat – nem og simpel opskrift

Jeg er simpelthen så vild med tunsalat. Det er en rigtig 80’er ret, der har fået et comeback i de fleste familier de seneste år. Bare ikke her hos mig. Her er den nemlig aldrig gået af mode.

Modsat tunmousse som er mere fast i det, på gund af enten smør eller husblas, er denne tunsalat lækker, blød og fedtfattig. Og så kan den røres sammen på ingen tid. Du kan sagtens spise den med det samme, men den bliver kun bedre af at komme i køleskabet inden servering. Og gerne til dagen efter, så du kan lave den i god tid inden den skal serveres.

Mangler du en anden kold fiskeret til frokostgæster, så prøv også min populære kaviarrand

Simpel tunsalat

Du skal bruge

2 ds tun i vand

2 spsk creme fraiche

1 spsk citronsaft

Peber

Sådan laver du tunsalat

Dræn vandet fra tunen, enten i en si eller ved at åbne dåserne en smule og lade vandet løbe i håndvasken.

Bland alle ingredienser sammen og sæt tunsalaten på køl i et par timer inden servering.

Tunsalat kan portionsanrettes rigtig fint på desserttallerkner med lidt salat, tomater, avokado, æg og citron. Hvis tunsalaten er en del af en større frokost, kan du servere den i en pæn skål og pynte med dild og evt. rejer. Husk at servere lidt lækkert brød til.

Skøn opskrift på lækker simpel tunsalat. Til frokost, forret eller det store kolde bord.

Er du på Pinterest? Det er en fantastisk side, hvor man kan gemme og sortere alt muligt, fx opskrifter og billeder, på sine egne opslagstavler. Du må meget gerne følge mine opslagstavler, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker mad, søde sager og familieaktiviteter.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen