Lys svampet bradepandekage med saltkaramel, luftig frosting og karamelknas

Bradepandekage med saltkaramel og luftig frosting

Bradepandekage med saltkaramel og luftig frosting

Super lækker poke cake med saltkaramel. Passer perfekt til deling med kollegaer.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid45 min
  • Samlet tid1 hr
  • Antal pers.10

Ingredienser

Bradepandekage

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 375 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2,5 dl. mælk

Saltkaramel

  • 1 ds. kondenseret mælk
  • Lidt flagesalt

Frosting

  • 200 g smøreost naturel
  • 150 g flormelis
  • 1 dl. fløde

Topping

  • 50 g hasselnødder
  • 5-6 karamelbolcher

Sådan gør du

Bradepandekage

1

Pisk smør, sukker og vaniljesukker blødt og luftigt.

Tilsæt æg et ad gangen.

Sigt mel og bagepulver og rør det i dejen lidt ad gangen sammen med mælk.

Hæld dejen i en bradepande.

Bages ved 175 grader i 40-45 minutter

Lad kagen køle i ca. 5 minutter og prik så huller i kagen med enden af en grydeske.

Hæld saltkaramellen ud over kagen og lad den afkøle helt inden du putter frosting og topping på.

Saltkaramel

2

Hæld den kondenserede mælk i et rent patentglas og sæt låget fast.

Sæt glasset en gryde med vand og lad det småkoge i 3,5 til 4 timer. Vandet behøver ikke at dække hele glasset, men det skal dække mælken.

Smag karamellen til med flagesalt.

Frosting

3

Pisk smøreost og flormelis sammen til det er hvidt og luftigt.

Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med ostecremen.

Topping

4

Rist nødderne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft.

Gnid skallerne af og hak dem sammen med karamelbolcherne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *