Super lækker poke cake med saltkaramel. Passer perfekt til deling med kollegaer.
- Forberedelse15 min
- Tilberedningstid45 min
- Samlet tid1 hr
- Antal pers.10
Ingredienser
Bradepandekage
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 4 æg
- 375 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 2,5 dl. mælk
Saltkaramel
- 1 ds. kondenseret mælk
- Lidt flagesalt
Frosting
- 200 g smøreost naturel
- 150 g flormelis
- 1 dl. fløde
Topping
- 50 g hasselnødder
- 5-6 karamelbolcher
Sådan gør du
Bradepandekage
1
Pisk smør, sukker og vaniljesukker blødt og luftigt.
Tilsæt æg et ad gangen.
Sigt mel og bagepulver og rør det i dejen lidt ad gangen sammen med mælk.
Hæld dejen i en bradepande.
Bages ved 175 grader i 40-45 minutter
Lad kagen køle i ca. 5 minutter og prik så huller i kagen med enden af en grydeske.
Hæld saltkaramellen ud over kagen og lad den afkøle helt inden du putter frosting og topping på.
Saltkaramel
2
Hæld den kondenserede mælk i et rent patentglas og sæt låget fast.
Sæt glasset en gryde med vand og lad det småkoge i 3,5 til 4 timer. Vandet behøver ikke at dække hele glasset, men det skal dække mælken.
Smag karamellen til med flagesalt.
Frosting
3
Pisk smøreost og flormelis sammen til det er hvidt og luftigt.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med ostecremen.
Topping
4
Rist nødderne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft.
Gnid skallerne af og hak dem sammen med karamelbolcherne.