Hold nu op, den er lækker, den her hasselnøddeis med nutella. Det er lige før, at den slår min all time favorite Oreo-isen.

hasselnøddeis

Da jeg fik idéen til at afprøve denne opskrift, kunne jeg ikke vente, så jeg gik straks igang uden at tænke over, at jeg lige havde sat opvaskemaskinen i gang. Deri var mine yndlingspiskeskåle og piskerisene til min elpisker. Jeg havde som sædvanlig ikke tålmodighed til at vente til den var færdig, som altid når jeg har udtænkt en opskrift, der skal afprøves. Det hele er derfor lavet med håndkraft og det var lige før jeg fik en skuderskade af at piske flødeskum med et piskeris. Hurra for elektriske køkkenredskaber!

Mine piger er vilde med alle de is jeg laver, men nu er hasselnøddeis deres yndlings, siger de. Måske på samme niveau som m&m’s-is

Hasselnøddeis

Du skal bruge

2 æggeblommer
70 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
250 ml piskefløde
50 g hasselnødder
50 g nutella

Læs også: Opskrift på yoghurtis med jordbær

Sådan gør du:

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Det får skallerne til at løsne sig fra nøden, så du kan gnide dem af med et rent viskestykker

Hak nødderne i minihakkeren. Jeg hakker dem ikke helt fint, da jeg godt kan lide at der er lidt knas i isen.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig lys masse.

Tilsæt nutella og nødder.

Tilsæt mælk lidt ad gangen mens du pisker.

Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggemassen.

Hæld massen i ismaskinen og lad den køre i 30 minutter.

Hæld isen i en fryseegnet bøtte og sæt den i fryseren i et par timer eller mere. Du kan sagtens spise den direkte fra ismaskinen, men så er den lidt mere soft ice-agtig.

Find et stort udvalg af ismaskiner LIGE HER (reklamelink)

Velbekomme!

Malene

2 comments on “Hasselnøddeis med nutella – opskrift”

  1. Er det slet ikke muligt at lave denne uden en ismaskine? Den lyder nemlig vildt lækker, men er endnu ikke den heldige ejer af en ismaskine :o(

    • Hej Karina. Det kan du sagtens. Ismaskinen sparer dig bare for arbejdet under indfrysningen. Uden ismaskine skal du røre isen jævnligt (ca. hvert kvarter) indtil den er frossen, så den ikke krystalliserer. God fornøjelse med isen. Den smager skønt! 🙂

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.