Kanelkage med lækker blød kaffeglasur
Opskriften passer til en ca. 25×30 cm bradepande.
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid45 min
- Samlet tid55 min
- Antal pers.16
Ingredienser
- 125 g smør
- 5 dl kærnemælk
- 270 g sukker
- 400 g mel
- 2 spsk kanel
- 2 tsk natron
Glasur
- 75 g smør
- 200 g flormelis
- 2 spsk kakaopulver
- 1/2 tsk instant kaffe
- 3 spsk kogende vand
Sådan gør du
1
Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
Hæld det smeltede smør i en skål sammen med kærnemælken.
Bland sukker, mel, kanel og natron sammen i en anden skål og sigt det ned i kærnemælken.
Rør det godt sammen.
Hæld dejen i en bradepande med bagepapir.
Bages ved 200 grader i 45 minutter.
Lad kagen afkøle helt, inden du kommer glasur på.
Glasur
2
Rør kogende vand, Instant kaffepulver og kakaopulver sammen til det er opløst.
Rør det sammen med flormelis.
Hæld det smeltede smør i, mens du pisker godt, indtil du har den ønskede konsistens.
Fordel glasuren over den afkølede kage.