Klassisk og simpel bananasplit

Jeg var engang på en restaurant i Maine i USA, som ikke helt havde forstået konceptet med at less is more. Ikke i forhold til bananasplit ihvertfald.

Jeg har været på samme restaurant flere gange og de laver seriøst de lækreste isdesserter. Men lige præcis deres bananasplit var jeg ikke fan af. Der var simpelthen et virvar af smagsnuancer på tallerknen. Jeg kan dårligt huske præcis hvad det var der, men ihvertfald flere forskellige frugtsaucer og toppings.

Det fik mig til at indse, at når det kommer til bananasplit, så er jeg kun til den helt klassiske version med banan, vaniljeis, flødeskum og chokoladesovs på toppen. Lidt hakkede nødder kan jeg dog godt gå med til.

Bananasplit smager fantastisk og er en af mine yndlingsdesserter. Og så er det super nemt, hvis bare man holder det simpelt.

xoxo Malene

Klassisk og simpel bananasplit

Bananasplit i den helt simple og klassiske version, som er nem at lave.

  • Forberedelse15 min
  • Antal pers.4

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 1 l. vaniljeis
  • 1 dl fløde
  • Chokoladesovs
  • Evt. lidt hakkede nødder

Sådan gør du

1

Tag skrællen af bananerne og flæk dem på langs.

Læg 2 halve bananer på hver tallerken.

Læg 3 kugler is mellem bananstykkerne. 

Pisk fløden til flødeskum og fordel den over isen. 

Pynt med chokoladesovs og evt. hakkede nødder.

Er du til 80’er inspirerede desserter, så prøv også citronfromage eller gammeldags æblekage

Bananasplit

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen