Klejner
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid30 min
- Samlet tid40 min
- KØKKEN
- Dansk
- VELEGNET SOM
- Julekage
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1/2 tsk hjortetaksalt
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
- 75 g smør
- 2 spsk fløde
- 2 æg
- 100 g sukker
- Revet skal fra 1/2 citron
- Palmin
Pynt
- Flormelis
Sådan gør du
1
Smuldr smørret sammen med melen.
Tilsæt hjortetaksalt, kardemomme, salt og sukker og bland sammen.
Tilsæt fløde, æg og citronskal og ælt det godt sammen.
Lad dejen hvile i en time.
Rul dejen ud i et rektangel, ca. 1/2 cm tyk, og skær den i ruder-formede stykker, ca. 3×8 cm
Skær en revne midt i klejnen og sno den ene spids igennem hullet.
Varm palmin op i en gryde og kog klejnerne 3-4 stykker ad gangen til de er lysebrune.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle eller fedtsugende papir.