Koldskål cheesecake med citrongelé
Koldskål cheesecake med citrongelé er den mest sommerlige dessert man kan tænke sig.
- Forberedelse30 min
- Antal pers.8
- hviletid4+2 timer
- KØKKEN
- Dansk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
Bund
- 250 g kammerjunkere
- 100 g smør
Fyld
- 4 blade husblas
- 1 dl mælk
- 3 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 5 dl kærnemælk
- 2 spsk citronsaft + lidt revet skal
- 250 g mascarpone
- 50 g flormelis
Citrongelé
- 3 blade husblas
- 1 dl citronsaft
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- 2-3 dråber gul geléfarve
Sådan gør du
Bund
1
Knus kammerjunkerne fint. Brug evt en blender eller minihakker.
Smelt smørret og bland det sammen med kammerjunkerne.
Mas det godt ud i bunden af en springform beklædt med bagepapir.
Fyld
2
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Hæld mælk i en lille gryde og varm det op til kogepunktet.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem ud i sukkeret.
Tag husblassen op af vandet og tilsæt det sammen med sukkeret til den varme mælk og rør til det er opløst.
Hæld mælken i en skål sammen med kærnemælk, citronsaft og revet citronskal.
Rør mascarpone og flormelis sammen og vend det sammen med mælken.
Hæld fyldet i springformen og sæt den på køl i mindst 4 timer.
Citrongelé
3
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Hæld citronsaft, vand og sukker i en gryde og varm til op til sukkeret er opløst.
Tilsæt lidt gul geléfarve.
Rør husblassen ud til den er smeltet og lad geléen køle af.
Hæld geléen over cheesecaken og sæt på køl et par timer.
Denne koldskål cheesecake er pyntet med smuttede, hakkede mandler, hakket hvid chokolade og revet limeskal.