Du skal bruge
2 dl mælk
100 g smør
50 g gær
1 tsk salt
50 g sukker
1 æg
2 dl ymer
750 g hvedemel
10 partypølser
Sådan laver du lette luftige pølsehorn
Lun mælken i en gryde sammen med smør. Det skal ikke koge, kun lige være varmt nok til at smørret smelter.
Tag mælken af varmen.
Når det er kølet ned til lillefingertemperatur smuldres gæren i og røres ud.
Rør salt, sukker, æg og ymer i mælken.
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt i mindst 10 minutter til dejen er glat og smidig.
Lad dejen hæve under et rent klæde i en time.
Ælt dejen godt igennem og del den i 20 stykker.
Skær pølserne halvt over.
Rul hvert stykke dej til en lang pølse og sno den rundt om en halv partypølse.
Fordel pølsehornene på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve en time.
Bages i ovnen ved 210 grader varmluft i ca. 15 minutter til de er gyldne.