Okseragout – lækker vintergryde

Okseragout

Du skal bruge

600 gram oksekød i tern
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
2 løg
Smør eller olie
3 spsk. balsamicoeddike
4 dl bouillon
1 laurbærblad
2 dl fløde
250 gram blandede svampe

Sådan gør du

Vend kødet i mel og brun det af med salt og peber i en gryde i smør eller olie.
Skær løgene i skiver og tilsæt dem.  Vend det godt rundt
Tilsæt balsamicoeddike og lad det koge ind.
Tilsæt bouillon og laurbærblad og skru ned for varmen.
Lad det simre under låg i 1½-2 timer.
Tag kødet op.
Kog sovsen op, tilsæt fløde og lad det koge ind til passende konsistens.
Smag sovsen til og put kødet tilbage i gryden.
Rens svampene og rist dem på panden i lidt olie med salt og peber og drys dem over ragouten.

Serveres med ris, bulgur, kartoffelmos eller perlespelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *