Det allernemmeste er at købe lagkagebunde og pulver til kagecremen, men ingen af delene er faktisk ret svære at lave selv.
Til en klassisk lagkage skal du bruge
Lagkagebunde
4 æg
150 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
Kagecreme
2 æg
2 spsk sukker
1 vaniljestang
1 spsk majsstivelse
2,5 dl mælk
Pynt og fyld
2 dl hindbærmarmelade
2 bananer
100 g flormelis
1 spsk vand
Evt. lidt kakao eller pastafarve
2,5 dl piskefløde
Sådan laver du lagkagebunde
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen.
Vend det forsigtigt rundt.
Hæld dejen i en smurt springform 22-24 cm
Brug bagsiden af en ske til at skubbe dejen lidt ud fra midten, så den ikke hæver for meget op på midten.
Bages i 30 minutter ved 200 grader.
Lad kagen køle af på en bagerist og del den derefter i 3 bunde.
Sådan laver du kagecreme
Pisk æg, sukker, kornene fra vaniljestangen og majsstivelse godt sammen i en gryde ved medium varme.
Tilsæt mælk og rør hele tiden, mens cremen tyknes.
Når den har en god konsistens tages den af varmen og stilles til afkøling
Sådan laver du en klassisk lagkage
Læg en lagkagebund på et fad.
Smør bunden med hindbærmarmelade
Skær bananer i skiver og fordel dem på kagen.
Læg halvdelen af kagecremen på og fordel det over lagkagebunden.
Læg en lagkagebund oven på og fordel hindbærmarmelade, bananer og kagecreme som før.
Læg den sidste bund på.
Fordel glasur over kagen og sprøjt flødeskum rundt om siderne på lagkagen.
Sæt lys og flag i og husk at synge fødselsdagssang 🙂