Pandekagekage med rabarbercreme
Lækker og sommerfrisk pandekagekage med rabarbercreme er helt perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert. Både pandekager og rabarber kan med fordel bages i god tid inden kagen lægges sammen.
- Forberedelse15 min
- Tilberedningstid30 min
- Samlet tid45 min
- Antal pers.8
- KØKKEN
- Dansk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
Pandekager
- 200 g mel
- 5 dl mælk
- 3 æg
- 2 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
Rabarbercreme
- 200 g rabarber
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Lidt citronsaft
- 150 g mascarpone
- 2 spsk flormelis
- 2,5 dl fløde
Sådan gør du
Pandekager
1Pisk mel og mælk sammen.
Tilsæt æg, sukker og salt og pisk igen.
Kom lidt smør på en varm pande og hæld pandekagedej på i et tyndt lag.
Bag pandekagen gylden på begge sider og læg den på en tallerken.
Fortsæt med smør på panden og lidt dej for hver pandekage, indtil der ikke er mere dej.
Sæt pandekagerne i køleskabet, så de er kolde, når de skal bruges.
Rabarbercreme
2Vask rabarberne og skær den i stykker af ca. 1 cm.
Læg dem i et ildfast fad og drys med sukker, vaniljesukker og citronsaft.
Sæt fadet i ovnen i 30 minutter ved 170 grader.
Lad rabarberne køle helt af.
Pisk mascarpone, flormelis, rabarbersaften og halvdelen af rabarberne sammen.
Pisk fløden til skum og vend det sammen med rabarbercremen.
Læg en pandekage på et fad og smør lidt creme på. Læg en nypandekage ovenpå og forsæt med creme og pandekager til der ikke er flere.
Slut af med creme og læg resten af rabarberne på toppen.
Pandekagekage med rabarbercreme skæres ud som en lagkage med en skarp kniv. Sæt en et grillspyd i midten så pandekagerne ikke glider fra hinanden.