Herhjemme er pigerne med til at bage pirogger. At blande, røre, ælte og komme fyld på går rigtig fint. Men de kan godt være lidt besværlige at folde og lukke, så der er det rigtig fint at have voksenhjælp.
- Forberedelse1 hr 50 min
- Tilberedningstid20 min
- Samlet tid2 hr 10 min
- Antal pers.12
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 2 spsk olie
- 100 g fuldkornshvedemel
- ca. 400 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Fyld
- 100 g skinke i strimler
- 100 g revet ost
- Evt. et lille drys oregano.
Sådan gør du
1
Rør gæren ud i lunken vand
Tilsæt salt, sukker og olie og rør rundt.
Tilsæt først fuldkornshvedemelet, dernæst hvedemelet lidt ad gangen indtil dejen er blød, men ikke klistret.
Stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
Del dejen i 12 stykker og rul hvert stykke ud i en cirkel.
Læg skinke og ost på midten og pensl med æg rundt i kanten.
Træk dejen henover fyldet, så du får en halv cirkel.
Ægget fungere lidt som lim, men tryk alligevel kanten sammen med bagsiden af gaffel.
Sæt piroggerne til hævning i 30 minutter.
Pensl med æg og bag ved 200 grader i 20 minutter.