Risotto med svampe og bacon

Risotto med svampe og bacon

Risotto med svampe og bacon

Risotto med svampe og bacon

Risotto er en klassiker i Italien og kan varieres som man ønsker. Hvis du vil have en kødfri risotto, kan du undlade bacon i denne opskrift.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid35 min
  • Antal pers.4
  • KØKKEN
    • italiensk
  • VELEGNET SOM
    • hovedret

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt olie
  • 125 g bacon
  • 500 g blandede svampe
  • 350 g risottoris
  • 2,5 dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 75 g smør
  • 100 g revet parmesan

Sådan gør du

1

Hak løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie på en pande med høje sider.

Skær bacon i mindre stykker og steg det sammen med løgene.

Rens svampene, hak halvdelen af dem i mindre stykker og steg dem med på panden.

Tilsæt risottorisene og rist dem kort mens du vender dem rundt. 

Hæld hvidvin på panden og rør rundt indtil det er fordampet.

Tilsæt bouillon og skru ned på medium varme. Lad risene stå og simre i 15-20 minutter til de er møre og har trukket al væden. Rør i retten med jævne mellemrum. 

Find en lille pande frem og rist resten af svampene i ca. 25 g smør. Drys med lidt salt og peber.

Tilsæt 50 g smør og parmesan til risottoen og smag til med salt og peber.

Tilsæt til sidst de ristede svampe og server.

Servering

2

Server med revet parmesan og salt & peber.


Som tilbehør til risottoen kan du evt. vælge et lækkert hjemmebagt hvidløgsflute og en sprød spidskålssalat med appelsin.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *