Du skal bruge:
Bund
200 g Digestive kiks
75 g mandler
75 g hvid chokolade
100 g smør
Fyld
600 g flødeost
300 g creme fraiche
1 tsk vaniljesukker
140 g sukker
1 tsk citronsaft
Topping
2 dl rabarbersaft
1 spsk maizenastivelse
Sådan gør du:
Start med at smelte smørret i gryde eller mikroovn. Det må ikke blive brunt.
Mens smørret køler lidt knuses kiksene fint.
Hak mandler og chokolade helt fint. Du kan evt. bruge en minihakker.
Hæld det smeltede smør og vend det godt rundt.
Mas massen godt ned i en 24 cm springform (eller hvad du ønsker at lave din cheesecake i) og sæt den på køl.
Pisk flødeost, cremefraiche, vaniljesukker, sukker og citronsaft grundigt, så det bliver dejlig luftigt.
Fordel osteblandingen på kagebunden i et jævnt lag og sæt kagen på køl igen.
Hæld rabarbersaft i en gryde og kog det op.
Rør maizenastivelse ud i lidt koldt vand og hæld det langsomt i det kogende rabarbersaft, mens du rører godt rundt.
Køl rabarbermassen lidt af og hæld den over kagen.
Sæt kagen på køl i mindst 4 timer og gerne til næste dag.
Tag den ud af formen og server straks.