Kanelsneglekage

Kanelsneglekage

Kanelsneglekage

Kanelsneglekage

Den her lækre kanelsneglekage er lavet i en stor bradepande med plads til 24 kanelsnegle.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid35 min
  • Antal pers.12-24
  • hævetid 1,5 time

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 2 dl mælk
    • 100 g smør
    • 2 æg
    • 1 tsk stødt kardemomme
    • 1/2 tsk groft salt
    • 1 spsk sukker
    • 600 g mel

    Remonce

    • 150 g smør
    • 140 g sukker
    • 3 tsk kanel

    Derudover

    • Glasur af flormelis og vand
    • 1 æg til pensling

    Sådan gør du

    1

    Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle lidt af.

    Pisk æggene sammen med en gaffel i en kop.

    Rør gæren ud i lunken mælk en stor skål.

    Tilsæt æg, smør, kardemomme, salt og sukker til mælken. 

    Kom mel i lidt ad gangen og rør og ælt til du har en blød og smidig dej. 

    Stil dejen til hævning med et rent klæde over i en time.

    Hæld dejen ud på et meldrysset bord og bred den ud i en stor firkant.

    Fordel remoncen over hele dejen og rul den sammen som en roulade.

    Skær rouladen i skiver og læg dem i en bradepande med bagepapir. Der skal være ca. 1 cm afstand mellem.

    Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter. 

    Pensl med et sammenpisket æg og bag ved 200 grader i 20 minutter.

    Dryp glasur over kagen, når den er kølet af.

    Remonce

    2

    Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt.

    Mas det godt sammen med sukker og kanel.


    Bradepandekage med kanel? Prøv min version med af kanelkage med blød kaffeglasur




    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *