De her snackboller er med rugmel, så de mætter på en god måde. Og så er de helt uden sukker.
Du skal bruge
5 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
125 g rugmel
200 g revet ost
200 g skinkestrimler
Ca. 500 g hvedemel
Æg eller mælk til pensling
Sådan laver du små snackboller
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt salt og olivenolie.
Tilsæt rugmel og rør til det er helt gennemvædet.
Tilsæt ost og skinke.
Tilsæt hvedemel lidt af gangen, mens du ælter det godt igennem.
Sæt dejen til hævning et lunt sted med et rent klæde over i 1,5 time.
Form små boller på størrelse med bordtennisbolde og sæt dem på bagepapir på to bageplader.
Lad bollerne hæve igen i ca. 15 minutter.
Pensl med æg eller mælk og bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter.