Mini kartoffelgratin
Mini kartoffelgratin er lækkert tilbehør til fx. stegt kød. Man kan snildt spise 2-3 stykker pr. person
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid1 hr
- Samlet tid1 hr 10 min
- Antal12 stk.
- Antal pers.4
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- 600 g kartofler
- 1 dl piskefløde
- 2 æg
- 1/2 løg
- 2 fed hvidløg
- 100 revet emmentaler
- Salt og peber
- 50 g revet parmesan
- 50 g pankorasp
- Lidt olie
Sådan gør du
1
Pisk æg og fløde sammen i en skål.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Vend kartofler, løg, hvidløg, revet emmentaler og salt og peber i æggeblandingen.
Smør hullerne i din muffinform med olie og drys lidt pankorasp i.
Fordel kartoffelblandingen i hullerne.
Drys lidt pankorasp og revet parmesan over.
Bages ved 180 grader i ca. 1 time.
Lad dem stå et par minutter, når du har taget dem ud af ovnen. Løsn forsigtigt langs kanten og tag dem op med en spiseske eller lignende.
Mini kartoffelgratin smager fortrinligt sammen med stegt kød.