Mini pirogger med æble

Minipirogger med æble

Fyldet er det samme som jeg bruger i de super lækre fritterede æbler og det passer også ret godt i disse mini pirogger.

Du skal bruge

30 stk

25 g gær

3 dl vand

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 spsk olie

100 g fuldkornshvedemel

ca. 400 g hvedemel

1 æg til pensling

Fyld:

3 æbler

2 spsk sukker

Et godt drys kanel

Smør til stegning

Sådan laver du mini pirogger med æble

Fremgangsmåde til dejen kan du finde her

Fjern kernehus og skræl fra æblerne og skær dem i mindre stykker.

Steg dem i lidt smør indtil de er næsten møre.

Drys sukker og kanel henover og lad det køle af.

Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse og stik den ud i cirkler på 10-12 cm.

Læg fyldet i midten og pensl med æg rundt langs kanten.

Træk dejen over fyldet, så det danner en halvmåne og pres kanterne sammen med bagsiden af en gaffel.

Bages ved 200 grader i 10 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *