Gammeldags æblekage skal helst serveres køleskabskold og det er derfor bedst at lave æblerne og raspen i forvejen, så det bare skal toppes med flødeskum lige inden servering.
Du skal bruge
500 g æbler (5-6 stk afhængigt af størrelse)
2 spsk vand
150 g sukker
1/2 vaniljestang
75 g rasp
50 g smør
2 dl piskefløde
6 makroner
Sådan laver du gammeldags æblekage
Vask, skræl og fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mindre tern.
Læg dem i en gryde med en smule vand i bunden.
Skær vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.
Tilsæt både vaniljekorn og vaniljestang til æblerne.
Kog i ca. 10 minutter.
Slik for blusset, fjern vaniljestangen og tilsæt 100 g sukker.
Rør godt rundt og lad det køle af.
Rist rasp og resten af sukkeret i smør på en pande.
Fordel æblerne i 6 glas eller portionsskåle.
Drys rasp over.
Læg en klat flødeskum på toppen og knus en makron over hver portion.