Opskrift på gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekageGammeldags æblekage skal helst serveres køleskabskold og det er derfor bedst at lave æblerne og raspen i forvejen, så det bare skal toppes med flødeskum lige inden servering.

Du skal bruge

500 g æbler (5-6 stk afhængigt af størrelse)
2 spsk vand
150 g sukker
1/2 vaniljestang
75 g rasp
50 g smør
2 dl piskefløde
6 makroner

Sådan laver du gammeldags æblekage

Vask, skræl og fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mindre tern.

Læg dem i en gryde med en smule vand i bunden.

Skær vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.

Tilsæt både vaniljekorn og vaniljestang til æblerne.

Kog i ca. 10 minutter.

Slik for blusset, fjern vaniljestangen og tilsæt 100 g sukker.

Rør godt rundt og lad det køle af.

Rist rasp og resten af sukkeret i smør på en pande.

Fordel æblerne i 6 glas eller portionsskåle.

Drys rasp over.

Læg en klat flødeskum på toppen og knus en makron over hver portion.

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *