Peberkager
Peberkager smager godt året rundt, men er især kendt som en klassisk julesmåkage.
- Forberedelse15 min
- Tilberedningstid5 min
- Samlet tid20 min
- KØKKEN
- Dansk
- VELEGNET SOM
- Julekage
Ingredienser
- 1 1/2 dl lys sirup
- 175 g brun farin
- 200 g smør
- 500 g hvedemel
- 1 tsk stødt allehånde
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 1/2 tsk natron
- 1 æg
Sådan gør du
1
Smelt sirup og brun farin sammen i en gryde ved lav varme.
Tilsæt smør og sluk for varmen, når det er smeltet. Lad blandingen køle helt af.
Bland mel, allehånde, kanel, peber, ingefær og natron sammen i en skål.
Pisk ægget.
Bland det hele sammen og ælt det til en smidig dej.
Sæt på køl til næste dag.
Rul dejen ud og stik peberkager ud i ønsket form.
Bages ved 200 grader i ca. 5 minutter.