Rabarberfromage
Opskriften her passer til 6 personer, når den skal laves til gæster. Når vi bare er os selv, 2 voksne og 2 børn, fordeler jeg for det meste i 8 glas, så har vi dessert til 2 dage.
- Forberedelse20 min
- Tilberedningstid10 min
- Samlet tid30 min
- Antal6 glas
- Antal pers.6
- KØKKEN
- Dansk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 250 g rabarber
- 100 g sukker
- 2 spsk vand
- 1 æggehvide
- 25 g flormelis
- 1 dl piskefløde
Pynt
- Hakkede mandler
- Hakket hvid chokolade
- Sukkerkugler
Sådan gør du
1
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Skær rabarber i mindre stykker og kog dem sammen med vand og sukker i ca. 10 minutter eller indtil de er møre.
Tag gryden af varmen og kom husblassen i. Rør indtil det er smeltet.
Blend med en stavblender og sæt blandingen på køl en times tid.
Pisk æggehvide og flormelis stift og vend det i rabarbersaften.
Pisk fløden let og vend også den i rabarbersaften.
Hæld fromagen i en skål eller fordel i portionsglas eller -skåle.
Sæt på køl i mindst 4 timer.
Servering
2
Top fromagen med hakkede mandler, hakket hvid chokolade og sukkerkugler.
Hvis du kan lide fromage, vil du helt sikkert blive vild med denne Baileys fromage