Jeg er vild med shepherds pie! Traditionelt bruges der kartoffelmos i stedet for kartoffelskiver. Begge dele smager fantastisk, men jeg synes det ser pænere ud med de sprøde skiver ovenpå. Og så er det også noget nemmere end at lave kartoffelmos først. Og det gør jo aldrig noget, at gøre tingene nemmere for sig selv, vel?
Du skal bruge
2 store kartofler
2 søde kartofler
2 spsk olie
1 hakket løg
2 fed hvidløg
650 g hakket oksekød
1 dl rødvin
1 spsk koncentreret tomatpure
1 spsk Worcestershire sauce
3 spsk mel
4 dl oksekødsbouillon
300 g ærter og gulerodstern, gerne fra frost
1 tsk timian
Sådan laver du en shepherds pie med kartoffelskiver.
Svits løg og hvidløg af i olie på en stor pande.
Tilsæt kødet og brun det af. Krydr med salt og peber.
Hæld rødvin, tomatpure og worchestershire sauce ved og lad det simre ved medium varme i ca. 5 minutter.
Drys mel over kødet og tilsæt bouillon mens du rører rundt.
Lad det koge op og tilsæt så ærter og gulerødder.
Lad det simre i 10 minutter indtil det er blevet tykt.
Skær kartoflerne i tynde skiver.
Smør et tærtefad og læg 2/3 af kartoflerne i bunden og langs siden.
Hæld kødfyldet i tærten.
Fordel resten af kartoffelskiverne over fyldet.
Pensl med smeltet smør.
Bages i ovnen i 45 minutter ved 190 grader.
Skru op til 225 grader og bag yderligere 10 minutter, indtil kartoflerne er gyldne og sprøde.