Du skal bruge
5 pasteuriserede æggehvider (4 bægre)
350 g sukker
1 nip salt
2 tsk eddike
3 dl piskefløde
1 ds. ferskner
Evt. lidt fintrevet chokolade
Sådan laver du spejlæg til dessert
Pisk æggehviderne helt stive sammen med salt.
Tilsæt eddike og pisk sukker i lidt af gangen til massen bliver blank og skinnende. Der skal piskes i ret lang tid.
Fordel æggehvidemassen i 10 cirkler på to bradepander med bagepapir.
Bages ved 130 grader varmluft i ca en time til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Sluk ovnen efter en time og lad kagerne køle af i ovnen.
Når kagen er kold, fordeles flødeskum ud over bundene.
Læg en halv fersken på hver bund.
Hav evt. lidt mørk chokolade og et fint rivejern på bordet, så kan dine gæster drysse lidt “peber” på deres spejlæg.