Denne ret med en hel kylling og grøntsager er god både som hverdagsmad og som nem og lækker gæstemad.
Vi var 7 personer og der var rigeligt af de to kyllinger, jeg havde stegt. Normalt laver jeg en enkelt kylling, når vi bare er os selv og så er der også lidt kød i overskud til at lave mac n’ cheese dagen efter.
Du skal bruge:
1 god økologisk kylling
2 porrer
250 g friske champignon
1 stort løg
1/2 boullionterning
Ris
Smeltet smør
Salt og peber
Sådan laver du hel kylling i ovn
Start med at skylle og rense kyllingen.
Drys lidt salt og peber indvendigt.
Skær løget i kvarte og put dem ind i kyllingen.
Smelt lidt smør og smør kyllingen ind. Drys godt med salt på kyllingen.
Læg kyllingen i en stegepose og sæt den på en rist i ovnen ved 180 grader. Lad den stå i en time.
Rens porrer og champignon. Porrerne skæres i tynde skiver og champignonerne i kvarte eller halve afhængig af størrelse.
Læg grøntsagerne i en bradepande, drys bouillon over og sæt den under risten.
Fjern stegeposen, så al væden løber ned i bradepanden.
Smør kyllingen ind i smør igen, skru ovnen op til 200 grader og steg i ca. 15 minutter til skindet er sprødt og grøntsagerne møre.
Risene koges efter anbefalingen på pakken. Husk at tilpasse tiden, så de er færdige samtidig med kyllingerne.
Ved servering lægges kyllingen enten hel eller udskåret ovenpå grøntsagerne med væden.