Det er egentlig ret enkelt at lave isbåde. Jeg har lavet vaffelskålene, smurt dem med chokolade og fyldt dem op med vaniljeis med chokoladestykker. Denne opskrift giver 12 vaffelskåle, hvis de er perfekt afmålt og is nok til at fylde 6 af dem.
Læs også: Opskrift på cookies and cream is
Sådan laver du isbåde
Til vaffelskåle skal du bruge:
200 g mel
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 æg
2 dl mælk
1/2 dl vand
100 g smeltet chokolade
Til vaniljeisen skal du bruge:
2 æggeblommer
70 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1,5 dl mælk
250 ml fløde
50 g chokoladedråber eller god chokolade hakket i mindre stykker
Sådan gør du:
Vaffelskåle
Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
Tilsæt æg og pisk godt igennem med elpiskeren.
Tilsæt mælk og vand lidt ad gangen mens du pisker.
Dejen er nu klar til at bruge.
Sæt vaffelskålene på en rist med bunden op, når de er bagt, så bliver de dejligt sprøde.
Smelt chokoladen over vandbad og pensl 6 af vaflerne indvendigt med den smeltede chokolade.
Sæt vaflerne i fryseren til isen er færdig
Vaniljeis med chokoladestykker
Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig lys masse.
Tilsæt mælk lidt ad gangen mens du pisker.
Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen.
Hæld massen i ismaskinen og lad den køre i 30 minutter.
Når isen er kørt færdig vender du chokoladedråberne i og fylder isen i vaffelskålene.
Hvis du har smeltet chokolade til overs kan du fordele det henover dine isbåde.