Du skal bruge:
50 g gær
4 dl mælk
50 g smeltet smør
2 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
Cirka 900 g hvedemel
2-3 spsk grøn pesto (Opskrift på hjemmelavet pesto HER)
150 g revet mozarellaost
Sådan gør du:
Lun mælken og rør gæren ud i det.
Tilsæt smør, æg, salt og sukker og pisk det godt sammen.
Tilsæt mel lidt ad gangen og rør godt rundt. Når dejen er tilpas tyk, drysser du mel på bordet og hælder dejen ud og ælter den godt igennem med resten af melet.
Lad dejen hæve et lunt sted i skålen i ca. en time.
Del dejen i to og rul hvert stykke ud i store rektankler.
Smør det ene stykke med pesto og drys ost over.
Læg det andet stykke dej ovenpå, så du har et stort rektankel med pesto og ost imellem.
Skær dejen i strimler af ca. 1,5 cm tykkelse.
Sno hver strimmel og form dem som en spiral. Enden sættes fast under spiralen.
Efterhæves i ca. 30 minutter.
Pensl med æg og sæt dine lækre madbrød i ovnen.
Bages ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.