Medaljer med tobleronemousse

Medaljer med tobleronemousse

Medaljer med tobleronemousse

Du skal bruge

Småkager:
250 g mel
175 g blødt smør
60 g sukker
2 æggeblommer

Tobleronemousse:
1/2 l piskefløde
250 g toblerone
3 blade husblas

Medaljer med tobleronemousse

Sådan laver du medaljer med tobleronemousse

Småkager:

Ælt mel, smør, sukker og æg sammen med hænderne indtil alle ingredienser hænger sammen og dejen er blød og smidig.

Lad dejen hvile en times tid et køligt sted. Ikke i køleskabet, da dejen ellers bliver hård som smør.

Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i ca. 3-4 mm tykkelse.

Stik medaljer eller hjerter ud og læg dem på bagepapir på en bageplade.

Hvis dejen bliver for blød, så sæt den i køleskaber i 5-10 minutter.

Bages ved 180 grader i 8 minutter.

Tobleronemousse:

Læg husblassen i blød i 10 minutter i koldt vand.

Hak chokoladen og læg det i en skål.

Varm fløden op i en gryde. Sluk for blusset lige inden det koger.

Vrid husblassen og rør det i den varme fløde.

Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen mens du rører rundt.

Dæk skålen til med film og sæt det i køleskaber i mindst 6 timer.

Pisk tobleronefløden op så det bliver til at lækker mousse (pas på det ikke skiller) og fyld det i en sprøjtepose.

Sprøjt moussen på halvdelen af småkagerne. Jeg brugte en rund tyl og sprøjtede moussen på i dutter, der fyldte hele kagen.

Resten af småkagerne lægges forsigtigt ovenpå.

Pynt med glasur af flormelis, kakaopulver og lidt vand.

Medaljer med tobleronemousse

Medaljer med tobleronemousse

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *