Du skal bruge
Småkager:
250 g mel
175 g blødt smør
60 g sukker
2 æggeblommer
Tobleronemousse:
1/2 l piskefløde
250 g toblerone
3 blade husblas
Sådan laver du medaljer med tobleronemousse
Småkager:
Ælt mel, smør, sukker og æg sammen med hænderne indtil alle ingredienser hænger sammen og dejen er blød og smidig.
Lad dejen hvile en times tid et køligt sted. Ikke i køleskabet, da dejen ellers bliver hård som smør.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i ca. 3-4 mm tykkelse.
Stik medaljer eller hjerter ud og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Hvis dejen bliver for blød, så sæt den i køleskaber i 5-10 minutter.
Bages ved 180 grader i 8 minutter.
Tobleronemousse:
Læg husblassen i blød i 10 minutter i koldt vand.
Hak chokoladen og læg det i en skål.
Varm fløden op i en gryde. Sluk for blusset lige inden det koger.
Vrid husblassen og rør det i den varme fløde.
Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen mens du rører rundt.
Dæk skålen til med film og sæt det i køleskaber i mindst 6 timer.
Pisk tobleronefløden op så det bliver til at lækker mousse (pas på det ikke skiller) og fyld det i en sprøjtepose.
Sprøjt moussen på halvdelen af småkagerne. Jeg brugte en rund tyl og sprøjtede moussen på i dutter, der fyldte hele kagen.
Resten af småkagerne lægges forsigtigt ovenpå.
Pynt med glasur af flormelis, kakaopulver og lidt vand.