Panna cotta med jordbærgelé

Panna cotta med jordbærgelé. En skøn og nem dessert.
Panna cotta med jordbærgelé. En skøn og nem dessert.

Du skal bruge

4 dl piskefløde
50 g sukker
1 vaniljestang
3 blade husblas
Jorbærgelé:
250 g jordbær
1 blad husblas

Sådan laver du panna cotta med jordbærgelé

Læg husblassen i blød i koldt vand

Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud.

Hæld fløde, sukker, vanilje, både korn og stang, i en gryde.

Varm det op til det næsten koger.

Si massen over i en skål eller kande, kasser vaniljestangen og hæld fløden tilbage i gryden.

Vrid husblassen fri for vand og kom det i gryden.

Rør indtil husblassen er opløst.

Hæld fløden tilbage i kanden og sæt det på køl en times tid.

Rør i fløden jævnligt indtil det er kølet af, så slipper du for at vaniljen falder til bunds.

Hæld fløden i portionsglas og sæt på køl i mindst 2 timer

Jordbærgelé:

Hæld en pose frosne jordbær i en gryde og kog det op ved middel varme i 5 minutter.

Blend det sammen med stavblender.

Tilsæt et blad opblødt husblas og rør til det er helt opløst.

Lad det køle helt af inden du hælder det over dine panna cotta.

Sæt på køl til det har sat sig.

Pynt med revet hvid chokolade og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *