Du skal bruge
4 dl piskefløde
50 g sukker
1 vaniljestang
3 blade husblas
Jorbærgelé:
250 g jordbær
1 blad husblas
Sådan laver du panna cotta med jordbærgelé
Læg husblassen i blød i koldt vand
Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud.
Hæld fløde, sukker, vanilje, både korn og stang, i en gryde.
Varm det op til det næsten koger.
Si massen over i en skål eller kande, kasser vaniljestangen og hæld fløden tilbage i gryden.
Vrid husblassen fri for vand og kom det i gryden.
Rør indtil husblassen er opløst.
Hæld fløden tilbage i kanden og sæt det på køl en times tid.
Rør i fløden jævnligt indtil det er kølet af, så slipper du for at vaniljen falder til bunds.
Hæld fløden i portionsglas og sæt på køl i mindst 2 timer
Jordbærgelé:
Hæld en pose frosne jordbær i en gryde og kog det op ved middel varme i 5 minutter.
Blend det sammen med stavblender.
Tilsæt et blad opblødt husblas og rør til det er helt opløst.
Lad det køle helt af inden du hælder det over dine panna cotta.
Sæt på køl til det har sat sig.
Pynt med revet hvid chokolade og server.