Start med at lave græskarpuréen.
Den kan sagtens laves i forvejen og kan endda fryses.
Vask et græskar grundigt, skær ud i grove stykker og fjern kernerne. Fordel i bradepande og bag ved 125 grader i ca. 3 timer. De er færdige når de er bløde. Skær skællen af og blend dem til puré.
Der bliver rigtig meget puré ud af et græskar, men det kan som sagt fryses ned i mindre portioner og bruges til fx suppe, dip, flere tærter eller en cheesecake senere.
Sådan laver du bunden:
225 g mel
2 æggeblommer
75 g sukker
125 g smør
Ælt ingredienserne godt sammen. Det er bedst at ælte med hænderne. Fordel i en smurt tærteform og prik huller med en gaffel. Bag ved 200 grader i 12 minutter på nederste rille i ovnen.
Sådan laver du fyldet:
2,5 dl græskarpuré
1 dl piskefløde
½ dl mælk
3 æg
1 dl ahornsirup
½ dl sukker
½ dl brun farin
2 spsk. mel
¼ tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. stødt ingefær
¾ tsk. stødt kanel
Lun græskarpuréen sammen med fløde og mælk i en gryde. Det må ikke koge,
Pisk æg luftige sammen med sirup, sukker og brun farin. Tilsæt mel og krydderier.
Vend til sidst græskarpuréen i æggemassen og hæld fyldet i den forbagte tærtedej. Fyldet er meget flydende.
Bag midt i ovnen ved 160 grader i ca. 55 minutter
Pumpkin pie kan serveres med flødeskum, vaniljeis, eller min favorit, creme fraiche.