Rabarbersorbet

Rabarbersorbet

Rabarbersorbet

Rabarbersorbet

Rabarbersorbet i smuk lyserød, som er perfekt sød og syrlig i smagen. Rabarbersorbet kan laves både med og uden ismaskine.

  • Forberedelse20 min
  • Tilberedningstid40 min
  • Samlet tid1 hr
  • Antal1 liter
  • KØKKEN
    • Dansk
  • VELEGNET SOM

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 2,5 dl vand

Sådan gør du

1

Rens rabarberstænglerne og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en gryde med vand og kog dem i ca. 10 minutter. 

Si saften fra gennem si med et rent klæde i. 

Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og den flækkede vaniljestang.

Varm ved svag varme indtil sukkeret er opløst. 

Hæld saften i en ren skål eller kande og sæt den på køl. 

Når den er kølet af, fjernes vaniljestangen og saften køres på ismaskine i 40 minutter. 

Isen kan spises med det samme eller gemmes til senere i fryseren.

Tip

2

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du hælde saften i en bøtte og sætte den i fryseren. Der skal røres i isen ca. hver halve time indtil isen har den rette konsistens.


Hvis du kan lide rabarber, skal du helt sikkert prøve min rabarbercheesecake med en bund af mandler og hvid chokolade 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *