Det skal du bruge:
200g blødt smør
200g sukker
1-2 æg
400g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
Sådan laver du småkager
Sukker og smør røres sammen. Tilsæt æg. Sigt mel og vaniljesukker i lidt ad gangen.
Ælt dejen let sammen.
Dæk dejen til og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 times tid.
Når dejen har hvilet, ælt den let, og rul så ud på melstrøget bord.
Rul helt ensartet tykkelse ud. ca 3 mm tyk.
Stik de figurer ud du skal bruge.
Bliver dejen for blød at arbejde med undervejs, kan den sættes på køl igen.
Bages midt i ovnen ved 180º i 10-12 min. De må ikke blive for mørke (som nogle af vores gjorde denne gang).
Se også min opskrift på ginger bread cookies
Disse småkager er pyntet med helt almindelig glasur (flormelis, vand og frugtfarve) og det pynt vi lige havde i skabet. Normalt kan jeg godt lide at pynte småkager med Royal Icing, som bliver helt hårdt når det størkner og som er noget tykkere i konsistensen og derfor nemmere at arbejde med.
1 bæger past. æggehvider
Ca. 300 g flormelis
Pastafarve
Pisk eller rør æggehvider og flormelis sammen til det bliver tykt i konsistensen, lidt som godt pisket flødeskum. Tilsæt pastafarve til sidst. Icingen kan godt få en hård skorpe, når den udsættes for luft, så hvis du skal arbejde med den i længere tid, så læg et rent fugtigt klæde over skålen.