Jeg har lavet denne portion med lidt ingefær i. Ikke noget der smager meget igennem, men det giver lige et lille twist til syltetøjet som jeg er vild med.
Du skal bruge:
500 g bær
250 g syltesukker med pektin
Ca. 1 cm revet frisk ingefær
2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
Vask bærrene og skær dem i mindre stykker.
Put alle ingredienser i en gryde og kog det op i ca. 5 minutter.
Hæld syltetøj på skoldede varme glas med låg og sæt dem på køl.
Jeg foretrækker syltetøj med ‘klumper’ i, når det er lavet med friske bær, men det kan sagtens blendes, hvis man som jeg, har små børn, som helst vil have det helt uden klumper i.
Vi har også hindbær i haven, men desværre ikke helt nok til at lave syltetøj af. I stedet har jeg lavet en portion hindbærsyltetøj af frosne hindbær. Mums, det smager også godt. Du skal bruge lige så mange gram frosne bær som friske.