Læs også Bagt avokado caprese
Opskriften er til 2 portioner. Eller til 4 hvis du serverer den som tilbehør til fx. et skønt grillet kyllingebryst.
Du skal bruge
250 g penne
150 g frisk mozzarella
200 g cherrytomater
Frisk basilikum
Balsamico glaze (se opskriften længere nede)
Sådan laver du caprese pastasalat.
Kog penne efter anvisningen på pakken.
Lad mozzarellaen dryppe af.
Skær tomaterne i halve.
Bland det hele sammen og dryp lidt balsamico glaze over.
Du kan toppe din caprese pastasalat med olivenolie eller rød balsamico. Eller du kan lave en nem glaze til at hælde over.
Sådan laver du balsamico glaze
2 dl rød balsamico
1 spsk brun farin
Kom begge dele i en gryde og lad det koge ind til den halve mængde. Det tager ca. 20 minutter. Hold godt øje med konsistensen. Dt bliver nemlig lidt tykkere når det er kølet af.
Du skal kun bruge en lille smule af det som topping, men balsamicoglazen kan holde sig i køleskabet i et par måneder.