Hasselnøddeis med nutella – opskrift
Nem hjemmelavet hasselnøddeis med nutella. Isen kan sagtens laves uden ismaskine, hvis du jævnligt rører i isen, mens den fryser ind.
- Forberedelse15 min
- Tilberedningstid30 min
- Samlet tid45 min
- Antal pers.4
- KØKKEN
- Dansk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 70 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 dl mælk
- 250 ml piskefløde
- 50 g hasselnødder
- 50 g nutella
Sådan gør du
1
Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Det får skallerne til at løsne sig fra nøden, så du kan gnide dem af med et rent viskestykker
Hak nødderne i minihakkeren. Jeg hakker dem ikke helt fint, da jeg godt kan lide at der er lidt knas i isen.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig lys masse.
Tilsæt nutella og nødder.
Tilsæt mælk lidt ad gangen mens du pisker.
Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggemassen.
Hæld massen i ismaskinen og lad den køre i 30 minutter.
Hæld isen i en fryseegnet bøtte og sæt den i fryseren i et par timer eller mere. Du kan sagtens spise den direkte fra ismaskinen, men så er den lidt mere soft ice-agtig.
Hvis du kan lide hjemmelavet flødeis, kan du helt sikkert også lide Kaffe-Baileys-is (kun for voksne) og appelsinis med chokolade