Strawberry shortcakes – efter amerikansk opskrift
Skøn opskrift på strawberry shortcake.
- Forberedelse15 min
- Tilberedningstid20 min
- Samlet tid35 min
- Antal12 stk.
- KØKKEN
- Amerikansk
Ingredienser
Shortcakes
- 375 g mel
- 4 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 75 g sukker
- 1,5 tsk salt
- 180 g blødt smør
- 2,5 dl kærnemælk
Fyld og topping
- 500 g friske jordbær
- 50 g sukker
- 1 tsk citronsaft
- 2,5 dl fløde
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
1
Bland mel, bagepulver, natron, sukker og salt sammen i en skål.
Tilsæt smørret i små stykker og rør eller ælt indtil smørret er mast godt ind i alle de andre ingredienser.
Tilsæt kærnemælk og rør indtil du har en ensartet masse.
Fordel dejen i 12 stykker på bagepapir på en bageplade.
Pensl evt. med lidt fløde og drys med rørsukker – dette kan undlades.
Bages ved 220 grader i 15-20 minutter
Fyld og topping
2
Imens kagerne er i ovnen skylles jordbærrene og skæres i kvarte.
Bland jordbærrene med sukker og citronsaft og lad det stå og trække lidt.
Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukkeret.
Når kagerne er færdige og kølet lidt af, flækkes de og fyldes med flødeskum og toppes med jordbærblandingen.