Lad børnene være med til at lave donuts. De kan sagtens hjælpe med at måle og veje ingredienser og pynte dem til sidst. Men lad en voksen stå for kogningen.
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid20 min
- Samlet tid30 min
- Antal24 stk
- KØKKEN
- Amerikansk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- ½ dl olie
- 1 æg
- 1,5 dl mælk
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 350 g mel + lidt til æltning
- 1 l olie uden smag, fx vindruekerneolie
Sådan gør du
1
Pisk olie, æg, mælk, citronsaft, sukker og salt sammen.
Ælt mel og bagepulver ind i dejen. Her er det nemmest at ælte med hænderne.
Hæld en smule mel på bordet og rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse.
Udstik nogle ringe i dejen. Jeg brugte O’et fra pigernes store kasse med bogstavsudstikkere, men du kan også bruge en stor og en lille udstikkerring, eller et rødvinsglas og et snapseglas. Jeg fik 24 donuts ud af dejen.
Varm olien op i en gryde eller høj pande.
Når olien er varm nok, lægger du forsigtigt dejen i en ad gangen.
Når de er gyldne på undersiden, skal du vende dem.
Tag dem op med en hulske, når de er færdige og lad dem dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.