Foccacia
Foccacia bliver endnu bedre af at hæve rigtig længe på køl. Lav gerne dejen dagen før du skal bage.
- Forberedelse15 min
- Tilberedningstid20 min
- Samlet tid35 min
- Antal pers.8
- KØKKEN
- Italiensk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- 25 g gær
- 7 dl koldt vand
- 3 tsk flagesalt
- 1 kg tipo 00 mel
- 1 dl olivenolie
- Sorte oliven
- Rosmarin
Sådan gør du
1Rør gæren ud i koldt vand i en stor skål.
Tilsæt salt og mel og ælt godt igennem i mindst 10 minutter.
Læg film over skålen og sæt den i køleskabet. Den skal hæve i mindst 3 timer, men gerne til dagen efter.
Hæld olivenolie i en bradepande og læg dejen ovenpå.
Tag lidt olivenolie på hænderne og pres dejen helt ud til kanterne.
Lav huller i dejen med en finger og kom hele sorte oliven i hullerne.
Drys med flagesalt og frisk rosmarin.
Lad din foccacia hæve i 30 minutter på køkkenbordet.
Bages ved 225 grader i ca. 20 minutter
Foccacia kan sagtens fryses. Pak brødet ind i papir eller en frysepose, mens det stadig er lidt lunt og læg det i fryseren.