De italienske kødboller får deres gode smag fra hvidløg, oliven og revet ost. Jeg bruger som regel en blanding af emmentaler og parmesan, ca. halvt af hver. Men du kan vælge hvilken som helst ost, bare der er god smag i.
Du skal bruge
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
8-10 oliven
100 g revet ost
1 æg
ca. 1 dl pankorasp
1 sjat mælk
Salt og peber
Sådan laver du italienske kødboller
Start med at hakke hvidløg og oliven fint.
Hæld det i en skål sammen med hakket oksekød, revet ost, æg, pankorasp, mælk og salt og peber.
Rør det godt sammen og tilsæt evt. en smule mere mælk eller pankorasp, hvis farsen er for tyk eller tynd. Den skal være fast nok til at forme kødboller, men ikke for hård.
Form kødboller i tennisboldstørrelse, ved at trille dem mellem håndfladerne og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Steges i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Lav en god tomatsovs, evt. fra denne opskrift, i en dyb pande og læg kødbollerne ved, når de er færdige i ovnen.
Serveres med spaghetti og evt. lidt godt italiensk brød.